Photo sessions with Tina Kadoic
The lastest project Tina Kadoić and me had fun with! (: Here is the whole dance reel she made for me, from my two latest solos,flour project and improvisation in the studio! ...it was pure joy working with you,thank you so so much! ((: ...hope u like it.

Nika Lilek

Nika LilekRođena je 1990.god u Sloveniji. Živi u Zagrebu gdje je završila športsku gimnaziju i srednju školu za klasični balet na Ilirskom trgu u Zagrebu. Trenutno pohađa odjel za izobrazbu trenera-kondicijsku pripremu sportaša na kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

Svoje prve plesne korake napravila je u predškolskoj dobi, u plesnom studiju Modus klub, u kojem se natjecala od 1999.-2011.godine, na natjecanjima u modern i show dance-u. U navedenom periodu bila je redovan član hrvatske show dance reprezentacije, a od 2012.godine postaje plesni sudac u HSDS-u.
Tijekom školovanja u školi za klasični balet u Zagrebu, nastupala je u brojnim predstavama u zagrebačkom HNKu.

Godine 2009. završila je i intenzivni program na Alvin Ailey akademiji u New Yorku, gdje je uz obavezne satove na akademiji pohađala i mnoge druge classeve u studijima 'Steps on Brodway' i 'Brodway dance centru'. Prošla je i audiciju za neke plesne projekte. Po povratku u Zagreb, iste godine primljena u Zagrebački plesni ansambl pod vodstvom Snježane Abramović. Godine 2012. postaje član profesionalnog plesnog ansambla Kelkope, pod vodstvom Tamare Savičević, te i dalje djeluje kao plesni pedagog u plesnom studiju Modus klub, pod vodstvom Snježane Lilek.

Svoju prvu koreografiju napravila je 2009.godne, za juniorsku show malu grupu 'Nightmare' koja je pobijedila na državnom natjecanju u Hrvatskoj, te osvojila plasman u finale na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj-6.mjesto...iste godine je uz pomoć Snježane Lilek sudjelovala u postavljanju koreografije 'Sweet dreams', za juniorsku show formaciju, koja je u Njemačkoj osvojila 9.mj.

Neke od slijedecih koreog ostvarile su odlične rezultate: 2010.g juniorska mala grupa 'Memories' koja je na svim natjecanjima u Hrvatskoj osvojila 1.mjesto, te na europskom prvenstvu osvojila 9.mj.; Iste god, juniorska formacija 'Getto' ostvarila je 1.mj na državnom prvenstvu, a juniorski duo 'Passangers'- Luna Lilek i Barbara Puzek ostvarile su ulazak u finale na europskom prvenstvu i osvojile 6.mj; Luna Lilek je sa solo koreografijom 'The letter' osvojila 7.mjesto na EP; sa svojom solo koreografijom:'It doesn't hurt', 2010.godine osvojila je 1.mjesto na svim natjecanjima na kojima se natjecala u kategoriji show solo seniori pa tako i na svjetskom kupu ; isti uspjeh na domaćim natjecanjima ostvarila je u paru sa Hanom Lučev i koreografijom ' I want to live', a na svjetskom kupu osvojile su 3.mjesto, kao i seniorska show mala grupa sa koreografijom 'don't..be quiet' ; juniorska formacija sa koreografijom 'the rain' osvojila je 1.mj na držanom prvenstvu, kao i juniorska mala grupa 'the rose' 2.mjesto, ; na europskom prvenstvu,te show duo Korina Krmpotić i Tea Eterović 'roses'-3.mjesto na državnom prvenstvu, te plasman u finale svjetskog prvenstva u Njemačkoj-6.mjesto...

Izvođenjem svog modern sola 'Meo fado' osvojila je 3.mjesto na europskom prvenstvu u modernom u Novom Sadu, gdje je također sa koreografijom 'Addiction' - modern par sa Hanom Lučev osvojio 6.mjesto, u konkurenciji show dua također sa Hanom Lučev /'The soldier'/ osvojile su 1.mjesto na domaćim natjecanjima, te 4.mjesto na EP u Beogradu....
Iste godine dobila je nagradu i na 'Trepsu' za koreografiju seniorske male grupe 'Save the Earth'. Također je surađivala i sa drugim plesnim klubovima izvan HSDS-a kao npr. Plesni klub 'Lana'. Jedna od njenih koreografija solo za Martu Dakić, uz prvo mjesto na državnom natjecanju, dobila je i nagradu za najbolju koreografiju natjecanja.

Neki od najboljih rezultata na natjecanjima u show dance-u:
1.mjesto u show solu na kupu RH i državnom prvenstvu: 2001.,2002.,2003.,2004.,2005.,2006., 2007. 2009., 2010. /2.mjesto.2008.,2011. /
1.mjesto u show paru na kupu RH i državnom prvenstvu : 2003.,2004.,2005.,2007.,2010.,2011.
3.mjesto na Svjetskom kupu u show maloj grupi-2001.
4.mjesto u show paru na Svjetskom kupu-2002.
2.mjesto na Svjetskom kupu u show solu-2008.
9.mjesto-europsko i svjetsko prvenstvo solo-2009
Svjetski kup 2010.g : solo-1.mjesto, duo-3.mjesto, mala grupa 3.mjesto.
Europsko prvenstvo show u Mađarskoj : 7.mjesto u solu, 8. u paru i maloj grupi
Europsko prvenstvo modern 2011.god : 3.mjesto solo, finale duo

Uz natjecanja u show plesovima, sudjelovala je i na Hrvatskom radijskom festivalu, koncertima Luke Nižetića i Lane Jurčević, na Dori za Igora Cukrova i Anu Bebić, na brojnim TV emisijama kao što su:'na domaćem terenu', 'parlaonica', 'nedjeljom u 2', u polufinalama supertalenta, itd..

Nastupala je u predstavi 'Ljubavne priče' pod vodstvom prof.plesnog ansambla Kelkope, sa dvije točke pod imenom 'Modus kluba', te solo točku (autumn bird – koreograf Maša Kolar); imala solo nastup u muzeju suvremene umjetnosti pod vodstvom i koreografijom Andreje Široki iz Zagrebačkog plesnog ansambla ; pleše u predstavama profesionalnog plesnog ansambla Kelkope 'I ageinst i' i 'Meet MM'.

Svoje iskustvo stječe na brojnim plesnim seminarima na polju jazza, modernog, ritmičke gimnastike, lirical jazza, hortona. Radila je i sa poznatim koreografima kao što su: Jorge Vazquez, Mitja Popovski, Ana Jurič Šaškor, Larisa Lipovac, Silva Muradori, Tamara Savičević, Maša Kolar, Andrea Solomun i brojni drugi.

Svoju karjeru nastavlja u Zagrebačkom plesnom ansamblu s svojim premijernim nastupom za Zagrebački plesni ansambl u izvedbi Anything 24.03.2014.

Izdvojene predstave:

 • Muzikl "Fame"

  FAMEImamo vam čast predstaviti muzikl "Fame"koji će se izvesti premjerno u München-u 9. i 10. listopada 2014., u kojoj nastupa i naša draga Nika Lilek u sklopu plesnog sastava "Spirit of Dance", kojeg sačinjavaju prestižni plesači iz cijelog svijeta (Amerike, Japana, Rusije, Austrije i Njemačke).

  Muzikl "Fame" kroz ples, pjesmu, kazalište i zabavu, priča priču o plesnoj školi, odnosu učenika i studenata, njihovim snovima, svakodnevnom životu kroz umjetnost, ljubav, njihovo međusobno nadmetanje i traženje samoga sebe.

  Saznaj više

 • Rekvijem za Z.

  U predstavi "Rekvijem za Z." Nika Lilek nastupa kao stalni član postave Zagrebačkog plesnog ansambla, koja je premjerno izvedena u lipnju 2014. u sklopu 'tjedna suvremenog plesa', a nakon toga u Svetvinčentu u 7.mjesecu i početkom 9.mj. 2014. u ZKM-u. Nadamo da će usljediti još brojne predstave ove dojmljive plesne izvedbe koreografkinje Snježane Abramović Milković, koja koji nam na scenu donosi čvrsta i istrenirana plesačka tijela, koja su postavljena u situacije u kojima su suptilno naznačeni svi oni trenuci gdje ona nisu takva, u kojima nisu na vrhuncu, nego umjesto toga p(r)okazuju vlastite nemoći i slabosti koje su, zapravo, uvijek inherentno prisutne u svim tijelima. 

  Saznaj više

 • Anything

  anything 01Nika Lilek po prvi puta u predstavi Zagrebačkog plesnog ansambla! Dođite sutra, 24.03. na ANYTHING - u 20h, u ZKM!

  ANYTHING je plesna predstava nagrađivanog španjolskog koreografa Daniela Abreua koja će se održati 24. ožujka 2014. u 20.00 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih.

  Koreograf: Daniel Abreu
  Plešu: Petra Chelfi, Aleksandra Mišić, Martina Nevistić, Ognjen Vučinić, Matea Bilosnić i Nika Lilek

  Saznaj više

 • Koreografska fantazija br.1

  Umjetnički paviljon postaje pozornica za suvremeni ples. Tamo je od 21-24.11.2013. hrvatska renomirana koreografkinja Marjana Krajač predstavila svoj novi plesni rad “Koreografsku fantaziju br. 1” na kojem je kao jedna od pet plesnih umjetnica nastupila i naša Nika Lilek.

  Saznaj više

 • "La Femme"

  la femme

  Naša Nika Lilek nastupila je u premijeri predstave "La Femme: Što se skriva u zakutku ženskog uma" koja je premijerno izvedena 29. svibnja 2013. u kazalištu Gavella u Zagrebu u sklopu tjedna suvremenog plesa. Slijede izvedbe u Karlovcu, Dom HV Zrinski, 31. svibjna te 6. lipnja u DK JUSŽ Rijeka.

  Saznaj više

Početkom 2104. kreće put New Yorka i uzima dodatne satove u Alvin Ailey-a American Dance Theateru i Brodway Dance Centru gdje radi sa renomiranim svjetskim koreografima i plesačima: Joanne Peters, Mark Caserata, Chaz Buzan, Tracie Stanfield, Michelle Barber, Michele Oliva, Elleonore Scott.  Kako joj je bilo možete pročitati u našem članku Nika on tour: letećom špagom po svijetu

Kontaktirajte nas

Zovite, pišite

modus.dance@gmail.com
(+385) 99 35 39 713
(+385) 98 47 80 61
(+385) 1 66 71 595

Posjetite nas

Zagrebački Velesajam, Paviljon 6
Avenija Dubrovnik 15
10 020 Novi Zagreb

Radno vrijeme

Na Velesajmu smo svaki
Pon - Pet 17-22 h
Sub 11 - 14 h