Bojan Valentić

plesač i plesni pedagog

Jedan od poznatijih hrvatskih plesača i plesnih pedagoga, trenutno stalno zaposlen u kazalištu Komedija. Program stepa do nedavno je provodio u Srednjoj umjetničkoj školi “Frano Lučić” i plesnom studiju 'Tala', a sada i u Školi za ritmiku i ples /Zagorska 16/. Plesom se počeo baviti dosta kasno, u 21. godini u plesnom studiju "Action". Kraće vrijeme natjecao se na domaćim i međunarodnim natjecanjima u stepu i show dance-u.

Godine 1993. postaje članom Studija za suvremeni ples u čijim predstavama sudjeluje do 2003.godine. Nekoliko godina nakon toga /1996.god/ odlazi na plesno usavršavanje u Alvin Ailey American Dance Centre u New Yorku, gdje završava ljetni semestar iz tehnike horton.

Od 1997. slobodni je umjetnik, a od 1999.god surađuje s kazalištem Komedija, čiji je stalni član od 2000. godine, gdje osim plesnih ostvaruje i neke glumačke uloge. Godine 2004. nominiran je za nagradu hrvatskog glumišta. Godine 2001. u Sidney-u polazi tečajeve tap dancea i nakon toga donosi specifični australski stil u Hrvatsku. Između ostaloga diplomirao je u Zagrebu na odsjeku plesa Akademije dramske umjetnosti /nastavnički smjer/. Trenutno završava preddiplomski studij produkcije.

Imala je priliku učiti od puno priznatih profesionalnih plesača i pedagoga iz cijelog svijeta kao što su Andreja Jeličić, Petra Hraščanec, Stefano Rosato, Irma Omerzo, Nikolina Pristaš, Iva Hladnik, Maša Kolar, Matej Kejžar, David Hernandez, Joan van der Mast, Iva Nerina Sibila, Blenard Azizaj, Guy Nader, Milan Kozanek, Milan Tomašik, Ana Mrak…

Svestranost pokazuje raznim plesnim nastupima na televiziji, nastupima u mjuziklu Crna Kuća u režiji Igora Barberića. 2015. Godine dobiva ulogu u mjuziklu Mamma Mia u kojemu svoje glumačke, pjevačke i plesačke sposobnosti izražava kroz lik Lise sve do danas. Kao plesač upotpunjuje ansambl i u mjuziklu Naša Bila Štorija gdje scenu dijeli sa priznatim umjetnicima kao što su Severina Kojić, Goran Karan, Danijela Martinović, Guliano i drugi.

Svoje pjevačke sposobnosti iskazala je 2018. godine na poznatom svjetskom natjecanju Eurosong, gdje je rame uz rame Franki Batelić predstavljala Hrvatsku.

Uz mjuzikle iza sebe ima mnogo plesnih nastupa u raznim televizijskim emisijama (Supertalent, The Voice, Tvoje lice zvuči poznato, Cmc festival..), snimljenih reklama (Ledo, Magared, Nova tv najavna špica…), snimljenih spotova (Luka Nižetić, Danijela Martinović, Ludvig bend, Pravila igre…).

Kontaktirajte nas

Posjetite nas

Zagrebački Velesajam, Paviljon 6
Avenija Dubrovnik 15
10 020 Novi Zagreb

Radno vrijeme

Na Velesajmu smo svaki
Pon - Pet 17-22 h
Sub 11 - 14 h